Netejarem de les fulles exteriors les carxofes, i les posarem a bullir en una olla amb l'aigua calenta, un raget de llimona (perquè no es tornin negres) i sal. Les reservarem. Quan estigui cuit, ho posarem dins els cors de les carxofes, que prèviament haurem posat en una safata de forn, amb uns dauets de mantega al fons.

Posarem una paella al foc amb oli, afegirem la ceba ratllada, i la daurarem a poc a poc. Afegirem la botifarra desfeta, i la daurarem juntament amb la ceba i el granet d'all.

Quan estigui cuit, ho posarem dins els cors de les carxofes, que prèviament haurem posat en una safata de forn, amb uns dauets de mantega al fons.

“"Afegirem la botifarra desfeta i la daurarem juntament amb la ceba i el granet d'all."”

Per a la salsa, posarem una mica de mantega al foc en una paella gran, i afegirem una mica de ceba ratllada, daurant-la lleugerament. Afegirem la llet i la farina (degudament desfeta en una mica de llet, a part). Esperarem que quedi espessa sense deixar-ho de remenar, i la tirarem a sobre de les carxofes.

Hi ficarem el formatge ratllat per sobre, i ho introduirem al forn fins que estigui rosset.