Es pelen les cebes i es tallen ben fines a grills. Es posa al foc una paella, s'hi tira la ceba tallada amb una mica d'oli d'oliva. La paella sempre destapada.

Al principi es posa a foc viu, entre 5 i 7 minuts, movent sense parar. Quant estigui la ceba ben impregnada en el greix, es baixa el foc al mínim i es remou de tant en tant. A poc a poc es va tornant melosa i lleugerament daurada.

Quan se separi el greix, i quedi en el fons la ceba està llesta. En total són uns 45 minuts, per fer la ceba confitada (no caramel·litzada). A continuació, triturem la botifarra negra, ha de quedar ben desfeta (esparracada) i en una paella quan l'oli està ben calent, la saltegem uns 2 minuts.

“Triturem la botifarra negra, ha de quedar ben desfeta (esparracada) i en una paella quan l'oli està ben calent, la saltegem uns 2 minuts.”

Barregem bé, la botifarra amb la ceba confitada i els cigrons menuts.

En una paella amb una mica d'oli i quan està calent, ho saltegem tot, entre 2 i 3 minuts. Emplatem i tirem una mica de sal gruixuda.